Sayangku

Sayangku

Jom laa... follow

Monday, November 14, 2011

Pertama kali Hawis demam

As salam. Sekarang ni cuaca agak tidak menentu, kadang2 hujan, kadang2 panas. Mungkin sebab itulah juga si bayiku Hawis yg baru berusia 2 bulan 26 hari dilanda demam, selsema dan batuk. Disebabkan dia demam juga aku terpaksa ambil cuti kecemasan hari ini dan terlepas lah juga temuduga aku utk jawatan pensyarah kanan hari ini.

Hawis da mula demam hari Sabtu yang lepas, dan semalam kami ke klinik pakar kanak2 di Taman Ungku Tun Aminah. Kami sampai lebih kurang jam 12.00 thg hari, giliran no. 28. Dan nombor semasa 13. Aku rasa inilah masa paling lama kami tunggu. Jam 2.40 ptg baru selesai. Hampir 3 jam. Memang pun ramai orang. Ramai juga bayi yg senasib Hawis. Ada di antara ibu bapa kanak2 datang dari Kluang untuk mendapatkan rawatan anaknya. Katanya di Kluang tiada klilik pakar kanak2 di sana.

Aku juga sempat berbual dengan seorg kakak dari Kulai. Katanya dia sudah lama mendapat rawatan di situ utk anak2nya dari anak yg sulung lagi sejak anak itu masih kecil. Sekarang anak yg sulung itu dah berusia 19 tahun. Fuhh..memang lama betul tu. Kali ini dia datang kerana anak no.5 yang berusia 4 bulan pula demam.

Mungkin disebabkan ubat2 yng diberi memang bagus, semua ibu bapa sanggup menunggu utk mendptkan rawatan anak mereka. Bagi aku ini baru kali ke-2 kami datang. Sebelum nie anak no. 3 kami.

Sebagai ibu aku mendoakan Hawis akan pulih segera, dan aku tidak perlu bercuti lagi hari esok. Amin..

Hari pertama, hawis demam.

Hari Kedua, suhu badan masih belum turun walaupun sudah
makan ubat.

1 comment:

  1. ai kak,lamanyer menyepikan diri rupanyer ada baby kecik...

    smga hawis cpt baik demam..risau kan kalu bb x sihat ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails